Calibra Team Sweden, Forum

Aktuellt datum och tid: tor 13 dec 2018, 03:20

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Har ett slutsteg fungerande koppla in ett till?
InläggPostat: mån 26 feb 2007, 21:21 
Offline
Super Medlem

Blev medlem: sön 12 nov 2006, 16:48
Inlägg: 555
Ort: Småland
Har ett som funka skall bara kolla om jag har rätt "rätta mig gärna någon"

Nya slutsteget sätter jag jämte

Jordning: Samma som innan
Lågnivå: Från gamla steget "OUT" till nya steget "IN"
Remote: Från gamla steget rakt över till nya stegets "Remote" uttag
Högtalar kabalar: kopplar Ut på nya steget till högtalarna "plus och "minus"

Pluskabeln: ???? Måste man dra den från batteriet? Kan man inte bara dra den från plus på gamla slutsteget och från det till det nya med en säkring imellan såklart?

_________________
Opel Calibra 16v


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 28 feb 2007, 12:21 
Offline
Super Medlem
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån 15 nov 2004, 02:54
Inlägg: 615
Ort: Sweden, Luleå
Allt var ju rätt :)
Finns en sak som heter "powerblock" som du ska ha mellan stegen, alltså från batteriet in till powerblocket, sen vidare till dom 2 stegen.

MVH Tommy

_________________
"Klarar verkligen gula faran av det?" //Mamma


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 28 feb 2007, 13:42 
Offline
Super Medlem

Blev medlem: sön 12 nov 2006, 16:48
Inlägg: 555
Ort: Småland
RIDE skrev:
Allt var ju rätt :)
Finns en sak som heter "powerblock" som du ska ha mellan stegen, alltså från batteriet in till powerblocket, sen vidare till dom 2 stegen.

MVH Tommy


man kan inte dra pluskabeln från gamla slustegets + till nya slutstegets + då?

_________________
Opel Calibra 16v


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 28 feb 2007, 14:53 
Offline
Medlem
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 23 jul 2006, 18:03
Inlägg: 111
man kan, men tror inte du får plats med det i samma. och du måste ha en grövre kabel fårn bateriet om du ska ha tre slutsteg. så det smidigaste är att dra en grovkable bak och sedan splitra den med en powerblocket.

lycka till med bygget.

_________________
Projekt tråd
http://calibraklubben.com/forum/showthr ... adid=10310


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 28 feb 2007, 18:48 
Offline
Super Medlem

Blev medlem: sön 12 nov 2006, 16:48
Inlägg: 555
Ort: Småland
Jockecalibra skrev:
man kan, men tror inte du får plats med det i samma. och du måste ha en grövre kabel fårn bateriet om du ska ha tre slutsteg. så det smidigaste är att dra en grovkable bak och sedan splitra den med en powerblocket.

lycka till med bygget.


Man kan väl också dra en pluskabel till, till batteriet med säkring och sedan bak direkt på andra slutsteget?

_________________
Opel Calibra 16v


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 28 feb 2007, 18:51 
Offline
Super Medlem
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån 15 nov 2004, 02:54
Inlägg: 615
Ort: Sweden, Luleå
C@libra_D@nn3 skrev:
Man kan väl också dra en pluskabel till, till batteriet med säkring och sedan bak direkt på andra slutsteget?


Klart det går, paralellt är ju alltid bäst. Då hittar man felen lättare om problem uppstår. Men smidigast är ju med powerblocket, behöver inte så mycket kabel.

_________________
"Klarar verkligen gula faran av det?" //Mamma


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 28 feb 2007, 19:00 
Offline
Super Medlem

Blev medlem: sön 12 nov 2006, 16:48
Inlägg: 555
Ort: Småland
RIDE skrev:
Klart det går, paralellt är ju alltid bäst. Då hittar man felen lättare om problem uppstår. Men smidigast är ju med powerblocket, behöver inte så mycket kabel.



näh men får ju ändå 5 m kabel med så lika bra och så som du säger så är det mycket bättre och lättare att hitta fel osv. Men gör det verkligen så mkt skillnad om pluskabeln är så tjock i ljud och så menar jag? Tror jag har 8 eller 10 mm2 nu. finns ju upp mot 31m2 har jag sett. Vilket jag inte tror passar i steget där man ansluter.

_________________
Opel Calibra 16v


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 02 mar 2007, 10:26 
Offline
Medlem
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 23 jul 2006, 18:03
Inlägg: 111
det finns större än 31mm"2. men det är hur mycket ström det går igenom kablen. man ska anpassa kablen efter hur mycket slutstegen ligger på. har man för klen kabel så kan kablen börja brinna men det är därför man säkra kablen i början för att förhindra detta. dra man en 33mm"2 till ett powerblocket så kan man splitra den till fyra 10mm"2 så har man bara en kabel från battriet och sedan har du tre kablar från powerblocket till dinna slutsteg.

_________________
Projekt tråd
http://calibraklubben.com/forum/showthr ... adid=10310


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 02 mar 2007, 15:18 
Offline
Super Medlem
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån 15 nov 2004, 02:54
Inlägg: 615
Ort: Sweden, Luleå
Det är som jockecalibra säger..
Guider för hur stora kablar som rekommenderas finns på http://www.nardik.se - magazinet - frågor och svar.
Skillnad på ljudet beror på andra faktorer.

_________________
"Klarar verkligen gula faran av det?" //Mamma


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 02 mar 2007, 15:42 
Offline
Calibra Guru

Blev medlem: tor 03 mar 2005, 22:59
Inlägg: 1229
Ort: FINLAND, Nagu
Inte så insatt i el, men är det inte så att ju längre sträckan är dess grövre kabel krävs om man håller effekten/spänningen på samma nivå hela tiden?


Därför man ej skall skarva med skarvsladd efter skarvsladd och sen en massa elförbrukande maskiner i slutet.

_________________
<a href ="http://calibrateamsweden.se/forum/showthread.php?t=11451" target="_blank"> Opel Calibra Turbo -92</a>

Lätta, starka och snygga fälgar: http://www.Gand.nu, 5% rabatt tilll klubbens medlemmar!


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 02 mar 2007, 16:17 
Offline
Super Medlem
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån 15 nov 2004, 02:54
Inlägg: 615
Ort: Sweden, Luleå
MUSN skrev:
Inte så insatt i el, men är det inte så att ju längre sträckan är dess grövre kabel krävs om man håller effekten/spänningen på samma nivå hela tiden?


Därför man ej skall skarva med skarvsladd efter skarvsladd och sen en massa elförbrukande maskiner i slutet.


Stämmer mycket bra.
Men håller man sig till 2.5mm2 kabel till h-talarna och minst 21mm2 från batteri - slutsteg/powerblock så behöver man inte oroa sig. Såvida man inte har några monsterprylar. Hellre för grov kabel.

_________________
"Klarar verkligen gula faran av det?" //Mamma


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 11 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 4 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2009