Calibra Team Sweden, Forum

Aktuellt datum och tid: mån 23 jul 2018, 00:27

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]




Ny tråd Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: hårddisk problem
InläggPostat: ons 26 dec 2007, 13:26 
Offline
Avancerad Medlem

Blev medlem: mån 28 mar 2005, 20:32
Inlägg: 356
Ort: gööötebörg
undrar om det finns någon som har koll på om det kanske går att rädda min ena hårddisk.. är så att den "hittas" av datorn (den kommer upp i bot "ordningen" när man startar upp datorn) och den finns i windows men när jag försöker gå in på den så säger den bara sätt in disken.. någon som har en aning om det finns något man kan gör i ett sånt här fall eller?? är så att det är datan på disken ja vill ha hdn i sig kvittar.


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: ons 26 dec 2007, 15:08 
Offline
Super Medlem
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån 02 okt 2006, 17:58
Inlägg: 581
Ort: Örebro/Lindesberg
Har du nyss satt i hårddisken?
kolla så att kablarna sitter rätt.


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 27 dec 2007, 01:02 
Offline
Avancerad Medlem

Blev medlem: mån 28 mar 2005, 20:32
Inlägg: 356
Ort: gööötebörg
den är la ca 4år tror ja så den har ju funkat länge utan några probs.. har även kollat kablarna samt testat den i en annan dator.. men undrar om det finns några program som kanske kan firra detta eller?


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 27 dec 2007, 01:17 
Offline
Super Medlem
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 26 apr 2005, 22:49
Inlägg: 519
Ort: Nybro
Matrox har ett bra program som kan fixa en del cluster fel
(fan vet vad det finns att få tag på bara, drog några sökningar)

hade själv lite problem förra veckan, hjälpte med att byta från slave till master på kabeln.

om inget av detta funkar testa och ladda ner "partisionmagic" eller försök formatera den på nått vis

_________________
<a href="http://calibrateamsweden.se/gallery/Rally-Kalle!" target="_blank">Rally Kalle</a> - såld
<a href="http://www.garaget.org/?car=63736" target="_blank">Astra OPC</a>


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 27 dec 2007, 01:31 
Offline
Avancerad Medlem

Blev medlem: mån 28 mar 2005, 20:32
Inlägg: 356
Ort: gööötebörg
Rally Kalle skrev:
Matrox har ett bra program som kan fixa en del cluster fel
(fan vet vad det finns att få tag på bara, drog några sökningar)

hade själv lite problem förra veckan, hjälpte med att byta från slave till master på kabeln.

om inget av detta funkar testa och ladda ner "partisionmagic" eller försök formatera den på nått vis


okaj.. du vet inte vad matrox programet heter eller? är en ibm hd jag har med det borde la kvitta? sen så är det just datan på hdn som jag vill ha så vill itne formatera :F


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 27 dec 2007, 12:54 
Offline
Avancerad Medlem

Blev medlem: fre 08 aug 2003, 10:46
Inlägg: 271
Ort: Huvudstaden
Kör du windows vista ?


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 27 dec 2007, 16:02 
Offline
Super Medlem
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån 02 okt 2006, 17:58
Inlägg: 581
Ort: Örebro/Lindesberg
Om informationen på hårddisken är viktig och ifall att du inte lyckas fixa det.
Så kan det ju nog vara en ide att gå till typ HLData eller något annat företag som felsöker datorer.


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 27 dec 2007, 21:04 
Offline
Avancerad Medlem

Blev medlem: mån 28 mar 2005, 20:32
Inlägg: 356
Ort: gööötebörg
zacka skrev:
Kör du windows vista ?


japp har installerat vista.. hdn funkade i en dag med vista nästa dag när jag satte på datorn funkade den inte.. har iofs provat att sätta in den i brossans dator som har xp installerat men den funkar inte där heller :(


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 27 dec 2007, 21:05 
Offline
Avancerad Medlem

Blev medlem: mån 28 mar 2005, 20:32
Inlägg: 356
Ort: gööötebörg
DragonTattoo skrev:
Om informationen på hårddisken är viktig och ifall att du inte lyckas fixa det.
Så kan det ju nog vara en ide att gå till typ HLData eller något annat företag som felsöker datorer.



mjo e la det man får göra om man inte kan få ut datan själv :( men hört att det e jävligt dyrt bara :S


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 27 dec 2007, 22:40 
Offline
Calibra Guru
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor 09 jun 2005, 19:32
Inlägg: 1392
Ort: Göteborg, Varberg vissa helger
Fråga denna killen:
http://erik.tjernlund.net/slask/tmp/modermodemet.jpg

Ne seriöst. Jag har använt nått program som heter R studio NTFS och Badcopy Pro

_________________
| Galleri | Garaget | Projekttråd | Haynes Manual |


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 28 dec 2007, 16:24 
Offline
Avancerad Medlem

Blev medlem: mån 28 mar 2005, 20:32
Inlägg: 356
Ort: gööötebörg
Paitor skrev:
Fråga denna killen:
http://erik.tjernlund.net/slask/tmp/modermodemet.jpg

Ne seriöst. Jag har använt nått program som heter R studio NTFS och Badcopy Pro


HAHA seriöst den killen måste fan kunna sin sak =)

och tack för tipsen angående programmen! =)


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 28 dec 2007, 23:15 
Offline
Avancerad Medlem
Användarvisningsbild

Blev medlem: fre 14 nov 2003, 23:22
Inlägg: 293
Ort: Boden
fuir skrev:
HAHA seriöst den killen måste fan kunna sin sak =)

och tack för tipsen angående programmen! =)


Vad är det för typ av HDD som du har? ATA, SATA osv. Har du provat att koppla den på annan dator och då bara försökt kolla vad som finns på den.

Skulle sätta en slant på att du fått något fel på någon systemfil och att det är därför disken strular. Jag har lyckats rädda några diskar som vägrat fungera men då har jag ju lite speciell säkerhetskopiering då jag kan tvinga ner "hela" filer om något skadats och vågar göra detta pga att jag ändå har en hel HDD kopia på en reservdisk.

Jag har jobbat med datorhårdvara yrkesmässigt (specialdatorer) och har aldrig varit med om HDD krasher mer än i de fall där de helt enkelt skakat sönder mekaniskt och börjat leva rövare pga lagerfel. IBM HDD använde vi bara av 2,5" och 1" modellerna och de var riktigt bra. 3,5" WD och Seagate var de som funkade bäst av de större HDD och HDD fel är sällan orsakade av hårdvarufel i datorn (om nu inte agget brinner) utan beror nästan alltid på mjukvarufel så datan på din HDD borde gå att komma åt.

HDD fel av hårdvarumässigt slag brukar visa sig i form av helt död HDD, oljud när HDD roterar eller "hoppande" läshuvuden, dvs läshuvudena slår ljudligt fram och tillbaka.

_________________
Fixar Opels 16V XE/LET toppar som spruckit, (KS-sjukan) :o)


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 29 dec 2007, 03:33 
Offline
Avancerad Medlem

Blev medlem: mån 28 mar 2005, 20:32
Inlägg: 356
Ort: gööötebörg
Raffe skrev:
Vad är det för typ av HDD som du har? ATA, SATA osv. Har du provat att koppla den på annan dator och då bara försökt kolla vad som finns på den.

Skulle sätta en slant på att du fått något fel på någon systemfil och att det är därför disken strular. Jag har lyckats rädda några diskar som vägrat fungera men då har jag ju lite speciell säkerhetskopiering då jag kan tvinga ner "hela" filer om något skadats och vågar göra detta pga att jag ändå har en hel HDD kopia på en reservdisk.

Jag har jobbat med datorhårdvara yrkesmässigt (specialdatorer) och har aldrig varit med om HDD krasher mer än i de fall där de helt enkelt skakat sönder mekaniskt och börjat leva rövare pga lagerfel. IBM HDD använde vi bara av 2,5" och 1" modellerna och de var riktigt bra. 3,5" WD och Seagate var de som funkade bäst av de större HDD och HDD fel är sällan orsakade av hårdvarufel i datorn (om nu inte agget brinner) utan beror nästan alltid på mjukvarufel så datan på din HDD borde gå att komma åt.

HDD fel av hårdvarumässigt slag brukar visa sig i form av helt död HDD, oljud när HDD roterar eller "hoppande" läshuvuden, dvs läshuvudena slår ljudligt fram och tillbaka.


Det är en ATA jag har och som jag skrev så har jag testat den i brossans dator och det är "samma" skit där.. Alltså datorn hittar den i booten och windows "hittar" den också men när jag försöker gå in på disken så säger den bara "the wrong diskette is in the drive, Insert correct diskette into drive E:"

Och på denna disken har jag inte haft windows på här har jag bara haft filmer och dylikt så inga filer som windows kräver för att fungera om man säger så. Kort och gött massa packade filer och mp3or igentligen.

Och jag kan säga att det är sista gången jag köpt en IBM hd.. det är tredje som "rasat" för mig.. det som har hänt på alla (inkl. denna) är det blir glapp i strömsladden så antar att det är så den gått sönder (och därför jag inte har märkt något..) För just nu när jag skriver detta så hör jag hur den "startar" upp om och om igen.

Har testat programmet som paitor tipsa om men det klara bara att rädda en liten det av det som finns på ca 50mb av 200gb så ska testa några andra innan jag tar hdn och slänger den åt helvete :(


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 29 dec 2007, 04:48 
Offline
Calibra Guru
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor 09 jun 2005, 19:32
Inlägg: 1392
Ort: Göteborg, Varberg vissa helger
du har väl garantin kvar. Brukar ju vara 5 år. Testat med en annan strömkontakt lr trycka ihop honan lite så det sitter tajtare... ehh lät skumt :p

_________________
| Galleri | Garaget | Projekttråd | Haynes Manual |


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: lör 29 dec 2007, 13:33 
Offline
Avancerad Medlem

Blev medlem: mån 28 mar 2005, 20:32
Inlägg: 356
Ort: gööötebörg
Paitor skrev:
du har väl garantin kvar. Brukar ju vara 5 år. Testat med en annan strömkontakt lr trycka ihop honan lite så det sitter tajtare... ehh lät skumt :p


tror du att jag har kvar ett så gammalt kvitto? =) och har testat flera kontakter utan att något hjälper :S


Upp
 Profil Skicka e-post  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2009